PERUBATANonline v4.14

Switch to desktop Register Login

Ratusan Pelajar Hantar Mantan Presiden Pulang

Rate this item
(1 Vote)

Kaherah, 14 Mac –Ratusan pelajar membanjiri Lapangan Terbang Antarabangsa Kaherah malam  semalam untuk menghantar dua orang bekas pemimpinIMG-20130315-WA0000 tertinggi PERUBATAN ,saudara Muhammad Husaini bin Salleh dan saudara Syafiq bin Hamdani pulang ke Malaysia. Presiden PERUBATAN saudara Abdul Rahim bin Samad juga turut meluangkan masa bersama-sama mengucapkan selamat jalan kepada mereka.

"Kepulanganmu dinanti, pemergianmu ditangisi. Ini sudah cukup membuktikan bahawa warga Malaysia di Mesir amnya dan warga PERUBATAN khususnya merasai kehilangan sejumlah besar penyumbang utama dalam menggerakkan usaha dakwah melalui PERUBATAN. Merekalah antara golongan yang tidak serik memberi sehingga ke saat akhir kewujudan mereka di bumi Mesir ini."

"Kami secara jujurnya menangisi dan pasti merindui sentuhan-sentuhan keramat mereka dalam menggerakkan PERUBATAN sebagai salah satu wasilah dakwah dan tarbiah di sini. Akhirnya kami berharap agar khidmat bakti kalian terus dicurah melalui profession kedoktoran ini dalam membentuk ummah ke arah yang lebih gemilang, insyaAllah," kata saudara Abdul Rahim bin Samad apabila ditanya mengenai perasaan beliau ketika mengiringi mereka ke lapangan terbang.

Saudara Muhammad Husaini adalah mantan Presiden PERUBATAN sesi 2010/2011 manakala saudara Syafiq bin Hamdani merupakan mantan Presiden PERUBATAN sesi 2011/2012. Mereka berdua telah berjaya menamatkan pengajian dalam bidang perubatan di Universiti Kaherah secara rasmi pada 14 Februari yang lalu.

IMG-20130315-WA0001

Turut serta dalam penerbangan malam tersebut adalah saudari Nurmadihah binti Kamalul Sahar, mantan Timbalan Presiden PERUBATAN sesi 2009/2010 dan Natrah binti Ahmad Kamil, mantan Timbalan Presiden PERUBATAN 2010/2011 serta sejumlah graduan yang lain.

dihantar oleh AinNabila
Ain Nabila Abdul Hamid

Wartawan dari Universiti Ain Shams ini cekap mencari peristiwa semasa yang berlaku dalam kalangan pelajar perubatan di mesir.

Add comment

Comments from guests will be moderated. If you're PERUBATAN member, please Register to disable Captcha recognition and use full function of Comment. Thanks!


Security code
Refresh

Hakcipta Terpelihara ©2007-2014 PERUBATAN | Diubahsuai oleh Unit PERUBATANonline JPnP | Dikelolakan oleh mediaPERUBATAN
PERUBATANonline adalah laman komuniti Persatuan Pelajar-pelajar Sains Kesihatan Malaysia-Mesir (PERUBATAN)
Bahan-bahan dalam laman web ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan-BukanKomersial-PerkongsianSerupa 4.0 Antarabangsa Creative Commons..
Lesen Creative Commons

Top Desktop version